Menu

Berichtenarchief sociaal

Geplaatst: 06/01/2023

Reanimatiecursus voor bewoners Water- en Grassenbuurt

Samen maken we de Water- en Grassenbuurt in Gouda HARTveilig. Leer op zaterdag 18 februari 2023 reanimeren en een AED gebruiken. Heb je al een training gehad. Fris dan je kennis op in de herhalingscursus. De Wijkvereniging Water- en Grassenbuurt heeft in 2018 een AED aangeschaft. Een AED kan een schok geven bij een hartstilstand Lees verder »

Geplaatst: 04/01/2023

HERINNERING – KERSTBOOMINZAMELING

=== KERSTBOOMINZAMELING ===

Wanneer: woensdagmiddag 11 januari 13:00 – 15:30 u
Waar: in de bocht van de Waterruit, ter hoogte van het pad naar het Watergraseiland.
Wat: voor iedere ingeleverde kerstboom 50 ct

Wij als bewonersvereniging Watergras doen mee met de kerstboominzameling in de gemeente Gouda. De afgelopen twee jaar kon dit niet plaatsvinden vanwege corona, maar gelukkig vindt er dit jaar weer een centrale inzameling plaats zodat er geen losse kerstbomen in de wijk achterblijven!
Je kunt je kerstboom inleveren, voor iedere ingeleverde kerstboom wordt er 50 ct uitbetaald! Medewerkers van Cyclus komen de kerstbomen ophalen en zorgen ook voor het inladen in de vuilniswagen.
We kunnen nog enkele vrijwilligers gebruiken om te helpen met innemen van de kerstbomen en uitbetalen. Mail hiervoor naar info@watergrasgouda.nl of bel 0182 605040.

Meer informatie over de inzameling in Gouda op https://cyclusnv.nl/kerstbomeninzameling-2023

Geplaatst: 19/12/2022

Reanimatiecursus voor bewoners Water- en Grassenbuurt

    Samen maken we de Water- en Grassenbuurt in Gouda HARTveilig. Leer op zaterdag 18 februari 2023 reanimeren en een AED gebruiken. Heb je al een training gehad. Fris dan je kennis op in de herhalingscursus. De Wijkvereniging Water- en Grassenbuurt heeft in 2018 een AED aangeschaft. Een AED kan een schok geven bij Lees verder »

Geplaatst: 08/12/2022

Vooraankondiging kerstboominzameling


====KERSTBOOMINZAMELING====
woensdagmiddag 11 januari 2023

Na twee jaar de kerstbomen apart in te zamelen, wordt op 11 januari 2023 weer een grote kerstboominzameling gehouden. Een van de plekken in Gouda-Noord zal bij ons in de buurt zijn, op de Waterruit ter hoogte van het Watergraseiland. Per ingeleverde kerstboom wordt er 50 ct uitbetaald!
Wij zoeken nog vrijwilligers die op deze woensdagmiddag tussen 13:00 en 16:00 u kunnen helpen met innemen van de kerstbomen en uitbetalen. Graag een berichtje naar info@watergrasgouda.nl of bel met 0182 605040.

Geplaatst:

Verslag Lampionnenoptocht op 11 november!

11 november was het weer zover. De jaarlijkse Lampionnenoptocht.
Om 19:00 u verzamelde zich een hele groep kinderen en hun ouders bij de bocht van de Waterruit, met koppies/snuitjes waar de spanning van was af te lezen! Gelukkig was het prachtig droog weer. Voor het eerst zonder draaiorgel, maar gelukkig verscheen het Dweilorkest van Crescendo uit Alphen a/d Rijn in hun witte jassen.
Voor sommige kinderen was het de eerste keer om mee te lopen, de afgelopen twee jaren moesten we vanwege de COVID-maatregelen langs de deur lopen of werd er een kort rondje gelopen. Dit keer werd weer de hele buurt bereikt. Eerst door de Grassen en daarna door de Waters.
Vol enthousiasme ging het orkest voorop en werd de blije rij er achter langer en langer.
Om 19:40 u was de optocht voorbij en konden alle deelnemers zich te goed doen aan warme chocolademelk, koffie en thee met lekkers erbij op de Waterkers. De muzikanten van het dweilorkest speelden nog even door, waardoor het een groot feest was.
Tot volgend jaar weer!

Klik voor video van de Lampionnenoptocht:

Ouder archief