Menu

Feest 40-jarig jubileum

Regelingen en opzet 40-jarig jubileumfeest

Op 16 september 2017 organiseert de Bewonersvereniging Watergras voor haar 40-jarig jubileum een groot feest voor iedereen uit de Watergrasbuurt en de Windhoek.

  • Locatie: fietspad Boegpad bij sporthal de Windwijzer en de school (ISK)
  • Tijd: van 14.00 uur tot 20.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur
  • Thema: Rood, want het is het robijnrode jubileum

Het feest is georganiseerd voor en door bewoners uit de wijk! Er is voor iedereen wat te doen, te zien of te luisteren.

 

Consumptiebonnen

Leden van de Bewonersvereniging Watergras ontvangen op de dag van het feest een aantal consumptiebonnen, die alleen op die dag kunnen worden ingewisseld voor drankjes. Bent u (nog) geen lid of wilt u consumptiebonnen bijkopen, dan kan dat uiteraard. LET OP: dit kan alleen met contant geld!

 

Workshops

De inschrijving voor deelname aan de Workshops (1 t/m 11) is gesloten.

Programmaboekje

Het programmaboekje wordt verspreid door de wijk.

Klik: Digitale versie van Programmaboekje 40 jaar Watergras

Eventuele wijzigingen zullen hieronder worden vermeld.

 


 

Wat is er allemaal te doen op het feest.
(met voorwaarden / eventuele benodigdheden)

 

Activiteiten, die de hele middag doorlopen van 14.00 uur tot maximaal 18.00 uur:

Activiteiten van 14.00 tot 14.30 uur:

Activiteiten van 14.30 tot 15.30 uur:

Activiteit van 15.30 tot 18.00 uur:

Activiteiten van 16.00 tot 17.00 uur:

Activiteit van 18.00 tot 20.00 uur:


 

Activiteiten, die de hele middag doorlopen van 14.00 uur tot maximaal 18.00 uur.

 

Terras met drankjes en hapjes

Gedurende de gehele middag is het terras geopend voor een praatje met andere buurtbewoners, om te genieten van de muziek al dan niet onder genot van een drankje en een hapje.

 

 

Music Maestro

Tijdens het wijkfeest wordt volop muziek verzorgd voor en door wijkbewoners. Er is voor ieder wat wils. Luisteren mag, maar een dansje wagen natuurlijk ook!

De hele middag zijn er optredens waar minstens één buurtbewoner in meespeelt of -zingt.

 

 

Kom luisteren naar:

– Koor Sowieso, met Jack (foto rechts)
SOWIESO is een zanggroep bestaande uit 4 dames en 5 heren, allen uit Gouda onder de muzikale leiding van Mirjam Warnas.
Het repertoire bevat zowel klassieke als hedendaagse a capella nummers. Tijdens deze middag hoort u liedjes als Hope, Somebody loves me, And so it goes, O doulce amour, Yesterday, Java Jive, Counting music, O wijncken.

– Klarinettrio Kalamos, met Leid (foto links)
KALAMOS bestaat uit twee besklarinetten en een basklarinet. Op het repertoire staan stukken van Bach tot Klezmer. Tijdens het Watergrasfeest spelen ze o.a. Divertimento no. 4 van Mozart.

– Sextet Blaaswerk, met Ine (foto boven)
BLAASWERK speelt alles tussen bigband en fanfare in. Het sextet presenteert verschillende muziekstijlen met, door zijn ongebruikelijke bezetting (twee altsaxen, tenorsax, baritonsax, bastrombone en trompet), een bijzonder geluid. Het repertoire gaat van klassiek naar modern; vaak swingend, ondanks de afwezigheid van ritme-instrumenten. Te denken valt aan muziekstijlen als Joegoslavische muziek, salsa, polka’s, jazz, filmmuziek. Naast de speciaal voor deze bezetting geschreven composities van Bert van der Veen staan ook nummers van o.a. Charles Mingus, Nina Rota en Kurt Weil op het repertoire.

– King of the fairies (Ierse muziek), met Ien

 

Sport en spel

De hele middag bruist het van sport- en spel-activiteiten voor jong en oud.
Buiten en in de sportzaal (Let op: schoenen met hakken mogen niet in de gymzaal).
Je kunt met een maatje, met je gezin, of alleen meedoen. Ga je voor de hoogste score of gewoon voor de lol en de gezelligheid? Alles is goed!

Wat is er zoal te beleven? Het is echt te veel om alles op te noemen.
Kijk hieronder naar een selectie en laat je verder maar verrassen:
Loop binnen, kijk rond en doe mee!

Springkussens
Voor alle kinderen heerlijk springen, afwisselend naar leeftijd in
het ‘Ridderkasteel’, of in ‘Oerwoudpret’ met ballenbak, springen en obstakels

Spelenkermis
Een circuit van Oud-Hollandse spelen met een Haakse Sjoelbak, Kegelbaan, Flipflapbal en nog 7 andere spelen. Haal een scorekaart voor jezelf of voor je familie of groepje! Wie haalt de meeste punten?

Tafelvoetbal
Tafelvoetbal , aan een van de drie tafels. Met je maatje (verzin een naam voor je team) kun je meedoen aan een competitie. Bereiken jullie de finale?

Darts, voor jong en oud
Kinderen kunnen zich uitleven met plop-, mega- of ballonnendarts. Voor ouderen is er de vertrouwde variant met pijltjes. Waag je kans, heb je talent om in de roos te schieten?

Kop van Jut
buiten en niet te missen: volg je oren ! Wie heeft het grootste lef en de meeste spierballen
en slaat zo hard dat ie de bel laat horen?

Valmat Free Fall vanaf 4 meter hoogte,
Durf jij de sprong te wagen? (onder deskundige begeleiding)

Wil je je grenzen verleggen, ben je nergens bang voor, of wil jij je hoogtevrees overwinnen?

 

 

Casino

‘Las Vegas’, een spannende plek (voor 16+ en ouder). Met roulette, poker en meer. Wie is de grootste geluksvogel van de Watergras?

 

 

Informatie Buurtpreventie en historie Watergras

U kunt de hele dag informatie vragen over het buurtpreventie project en er liggen allerlei interessante documenten over de historie van Watergras.

 

 

Fotopresentaties van verbouwingen

Fotopresentaties van verbouwingen in onze wijk Hoe zien die mooi verbouwde huizen er van binnen uit en hoe zijn ze ingedeeld? Bewoners hebben een fotopresentatie of een andere presentatie van hun verbouwing gemaakt, zodat u eens kunt bekijken hoe het er uitziet als er is verbouwd.

 

De Woningontwerper door Jerome Brands.

Met veel plezier wonen we (alweer een tijdje) in De Watergras. Maar misschien denkt u wel kan ik mijn woning niet anders indelen? Wilt u, bijvoorbeeld, meer genieten van die mooie lichtinval in de woonkamer, een extra slaapkamer (misschien wel op de begane grond) of een renovatie van die ietwat gedateerde badkamer (en dan met een mooie inloop-regen-douche). Of zou u graag gewoon alles “beneden” willen hebben zodat u niet elke keer weer de trap op moet. Kom dan zeker op 16 september aanstaande, want dan hebben we ook DE woningontwerper, Jerome Brands, uitgenodigd. Met veel enthousiasme en creativiteit past hij woningen aan. Hij zoekt daarbij naar de ideale mix tussen kosten van een verbouwing, de wensen van de bewoners en het maximaal (technisch) haalbare. Om het wat inzichtelijker te houden, maakt hij vaak 3 dimensionale afbeeldingen of een “film”van de opties / verbouwing. We hebben hem gevraagd zijn licht te laten schijnen op de verschillende woningtypes in onze wijk. Hij gaat hier wat mogelijke wijzigingen voor maken en zal hiervan wat afbeeldingen van maken. Hij heeft ook informatie over woningaanpassingen voor als u wat minder “mobiel” wordt. Nieuwsgierig naar de wijzigingen die Jerome heeft bedacht? Of heeft een specifieke indelingsvraag voor uw woning? Loop dan op 16 september aanstaande even langs!

 

Tuinadvies Kaleidos

Mijn naam is Carla Verhoeff en ik speel nog altijd graag met blokjes…
Met andere woorden, ik ben tuinontwerpster met als specialiteit is het ontwerpen van kleurrijke mozaïek terrassen.

Het belangrijkste van een tuin is de beplanting. Planten geven sfeer, kleur, afwisseling, stijl, eigenheid, seizoen beleving… Een tuin zonder planten is slechts een lege ruimte bij het huis. Bij het ontwerpen van je tuin staan jouw wensen en eisen steeds centraal. Deze uitgangspunten vormen de basis van het ontwerp.
Mijn “ding” is het toevoegen van een mediterraan tintje. Maar ook Japanse, romantische of minimalistische tuinen (of wat er ook maar aan tuinwensen mag zijn) kan ik op maat voor je ontwerpen.

De ontwerpen van de terrassen doen denken aan de figuren van een caleidoscoop. Het woord “caleidoscoop” komt van het Griekse καλός (kalos), “mooi” + είδος (eidos), “vorm” (bron: www.wikipedia.nl).
De naam Kaleidos is dan ook een contaminatie van “kalos eidos”: mooie vorm!
Tevens verwijst de Griekse herkomst van de naam naar het mediterrane wat in de bestratingsvormen te herkennen is.

De Nederlandse tuinen verstenen. Als deze verstening dan toch een feit is, laat dan de bestrating een mooie eyecatcher zijn in de tuin!

Kaleidos Tuin- en Terrasontwerp helpt particuliere tuinbezitters die iets aparts willen. Deze tuineigenaren zijn toe aan een tuin make-over en willen graag iets in mediterrane sfeer, zodat zij het jaar rond kunnen genieten van een knusse vakantie patio in eigen tuin.
Kaleidos is een zichtbaar resultaat van creativiteit, kwaliteit en vakmanschap!

 

 

Zelf buttons maken

Kom je eigen button maken en kies een leuke opdruk!
Het is niet moeilijk en het lukt altijd!
Inschrijven is niet nodig, maar kom op tijd, want OP=OP!

 

De Peuter en Kleuterhoek

Voor peuters en kleuters is er een gezellige plek waar zij een kleurplaat kunnen maken, of gewoon lekker kunnen tekenen. Ook kunnen zij zich laten schminken en de rest van de middag als leeuw of clowntje rondspringen of dansen op kinderliedjes. Vanzelfsprekend zijn daar hun ouders bij.

 

 

Maak je eigen jubileum tegeltje

Keramist Kees Moerings van tegel- en pijpenmakerij “De Witte Kees” heeft een speciaal jubileum tegeltje ontworpen. Wil je in het bezit komen van 1 van deze 100 unieke tegeltjes dan kun je die zelf komen zeefdrukken. Inschrijven is niet nodig, maar wees er op 16 september snel bij, want OP=OP. Meer info: http://goudschepijpenmakerij.nl

 

 

Paardentram

Vanaf ongeveer 13:15 tot 14:45 uur rijdt een paardentram doorlopend rondes door de wijk en word je met een gratis ritje naar de feestlocatie gebracht. Daar kun je al vanaf 13:30 uur terecht op het terras. Er kunnen 18 mensen per keer mee.
Rollend materieel kan er via de rijplank op, dus ook buggy’s en rollators kunnen gewoon mee.
De route zal worden aangegeven op de website, maar is tijdens die dag ook herkenbaar op straat.
Zingen en fluiten onderweg mag, het verhoogt de feeststemming !

 

Activiteiten van 14.00 tot 14.30

 

Heel Watergras BAKT!!

In “Heel Watergras Bakt” gaan we op zoek naar de meest getalenteerde thuisbakker van onze wijk. Alle gepassioneerde amateurbakkers, jong en oud, mogen het tegen elkaar opnemen. De themakleur “robijnrood” mag uiteraard niet ontbreken in uw creatie. Ga thuis aan de slag en lever uw taart in op het feest tussen 14:00 en 14:30uur. Tussen 14.30 en 15.00 uur zal de jury de lekkernijen gaan beoordelen en wie weet wint u wel een mooie prijs en de eervolle titel:

WINNAAR VAN “HEEL WATERGRAS BAKT 2017”

De jury bestaat uit luxe banketbakker en wijkbewoner Ruud van Mourik en onze wijkbewoner en deelnemer bij Masterchef 2016 Bart van Maanen. Alle creaties van amateurbakkers worden door dit professionele duo beoordeeld.
Zie ook: http://sterrenoptv.nl/bart-van-maanen-masterchef-holland-2016/

 

 

Workshop 9: Bridge introductie (presentatie)

Sipke Draisma en Jack Elich willen de bewoners van de Watergras informeren over hoe het mooie bridgespel wordt gespeeld. Zij zeggen altijd, je moet evenals je spieren ook je hersencellen onderhouden. Bridge is een wonderlijke uitvinding, want geen enkel spel is hetzelfde. Bij ieder spel moet je naar eigen inzicht hier invulling aan geven. Dit kost energie en prikkelt onze geest. Dat is het ‘geheim van de smit’: de hersencellen via een uniek spel prikkelen.
Kom naar deze workshop van een half uur en laat u informeren!

 

Activiteiten van 14.30 tot 15.30

 

Workshop 6: Nordic walking

De nordic walking clinic wordt aangeboden door Langlaufvereniging Gouda. Het is een fitness activiteit waarmee men gemakkelijk kan beginnen en die ook gemakkelijk vol te houden is ongeacht leeftijd, conditie of bewegingservaring. Nordic walking zorgt ervoor dat sportief wandelen effectiever wordt. Door het gebruik van stokken worden rug-, schouder-, arm- en bilspieren tijdens het wandelen intensief gebruikt. Bij een goed uitgevoerde nordic walking techniek worden deze spieren doorlopend aangespannen en ontspannen. Hierdoor neemt de belasting op het hart-longsysteem toe ten opzichte van wandelen zonder stokken. Als gevolg treedt een grotere conditieverbetering op dan wanneer men alleen sportief zou wandelen. Dus door het wandelen met stokken met een goed uitgevoerde techniek wordt een groter trainingseffect bereikt. Echter, de ervaren zwaarte van de training neemt niet toe. Nordic walking is één van de nordic sports en is verwant aan het langlaufen. Vandaar dat Langlaufvereniging Gouda nordic walking als één van hun sporten aan biedt. Voor meer info zie: www.langlauf.nl.

Van 14.30 uur tot 15.30 uur kan iedereen meelopen. We lopen via het Omlooppad richting de geluidswal. U hoeft alleen te zorgen voor goede wandelschoenen. De langlaufvereniging verzorgt de rest!

 

 

Workshop 5: Presentatie gezondheid en ouder worden? door Elly van Smeden

Leuk, mooi en gezond ouder worden? Uitwendige en inwendige invloeden op veroudering: kun je er zelf iets aan doen? Elly van Smeden zet dit in een korte presentatie uiteen. Rondom de presentatie is er ruimte voor kennismaking en nadere informatie.

 

 

Workshop 1: Stempel een kaartje bij Anca’ Stampin Ground

In een half uurtje maak je met gebruik van basis-stempeltechnieken een leuke verjaardagskaart met versierde enveloppe. Deze workshop wordt gegeven door Anca de Groot- Rijke.
Kijk ook op www.ancastampinground.nl/

 

 

Workshop 3: Improvisatietheater door Raymond van Driel

Improvisatietheater, een workshop met verrassende uitkomsten. Makkelijker dan je denkt! Improviseren doen we dagelijks, op het werk en in het normale leven. In anderhalf uur maak je kennis met improvisatiespel. Plezier halen uit samenspel en niet denken maar doen staan hierbij centraal.
Deze workshop is zowel voor beginners als voor gevorderden en vanaf 8 jaar. De workshop Improvisatietheater wordt met plezier verzorgd door Raymond van Driel. Hij is professioneel improvisatietrainer en geeft communicatietraining en coaching in het hoger onderwijs en bedrijfsleven. Wereldwijd leidt hij collega-trainers op in Improvisatie als werkmethodiek en houdt hij lezingen over “Plezier in Samenwerken.” Meer informatie kun je vinden op www.f-act.com of https://www.linkedin.com/in/raymondvandriel/

 

 

Activiteit van 15.30 tot 18.00 uur

 

Wijn- en bierproeverij

Voor de genieters is er een wijnproeverij en een bierproeverij. Tijdens deze proeverij worden er meerdere soorten wijn en bier geschonken en krijgt u informatie. Deze wijn- en bierproeverij wordt georganiseerd door Drankenservice Gouda (Willem en Marialaan).
U kunt voor 2 consumptiemunten (dit is € 2,-) een “strippenkaart” kopen waarmee u 4 drankjes kunt proberen. Als u daar behoefte aan heeft kunnen de medewerkers van Drankenservice u allerlei informatie geven over de wijn of het bier. Tussen 15.30 en 18.00 uur kunt u binnenlopen om te proeven. Alleen voor bewoners ouder dan 18 jaar!

 

Activiteiten van 16.00 tot 17.00 uur

 

Workshop 2: Pompoen snijden

Van een pompoen een kunstwerk maken is voor iedereen leuk. Jong en oud kan zich daarom voor deze workshop inschrijven. Kinderen onder de 10 jaar moeten wel worden geholpen door een volwassene. De bewonersvereniging zorgt voor de juiste mesjes, patronen boekjes, waxinelichtjes en pompoenen.

 

 

Workshop 8: Zing een lied!

Heb je ook eens zin om lekker te galmen? En te ontdekken hoe je stem klinkt? Dat kun je ontdekken tijdens de workshop Zing een lied! We zullen eerst wat beginselen van de klassieke manier van zingen ondergaan: klank maken zonder microfoon, lange tonen zingen zonder buiten adem te raken en vooral verbazen wat je samen voor geluid kunt maken. Misschien merk je wel dat je veel hoger kunt zingen dan je altijd al gedacht had. We kunnen natuurlijk niet het hele spectrum van de klassieke zang behandelen, maar een tipje van de sluier krijg je zeker mee. Daarna zullen we met de groep een lied zingen. Welke lied dit wordt is nog geheim, dit is afhankelijk van de deelnemers.

 

 

Workshop 4: Programmeren voor kinderen door Antoine Savelkoul

Al de basisschool leren programmeren? Waarom? En hoe? Programmeren is niet langer enkel besteed aan whizzkids. In deze workshop laten we zien dat zowel kind (jongen/meisje) als papa en mamma (of opa en oma) spelenderwijs kunnen leren programmeren. Leer met bekende figuren van onder andere Angry Birds en Frozen de basiselementen van programmeren en verbeter hiermee je logisch inzicht. De workshop is gericht op kinderen van 4 tot 12 jaar. Er zal een introductie worden gegeven waarna de kinderen onder begeleiding van hun ouder aan de slag gaan. Hierbij kunnen ze hun eigen niveau kiezen. Voor de jongsten is het geen vereiste dat ze kunnen lezen. Voor de papa en mama’s is het absoluut geen vereiste dat ze kunnen programmeren. De wat oudere kinderen kunnen zelf aan de slag en waar nodig kan er uiteraard op hulp worden gerekend. Iedere deelnemer dient zelf een tablet (bij voorkeur 10”) of laptop mee te nemen. Wifi is aanwezig. Voorafgaande aan de workshop zal er een voorbereiding worden gestuurd voor het aanmaken van het benodigde account. Deze workshop wordt gegeven door Antoine Savelkoul.

 

 

Workshop 7: Maak kennis met jezelf

Hallo! Mijn naam is Gwan, ik ben 59 jaar en sinds mijn 16e heb ik sporten en kunsten beoefend waaronder karate, taekwondo, kung fu, wing chun, qi gong, en ook pilates, meditatie, mindfulness, yoga. Misschien denk je “Wat is dat nou allemaal???”! Kom in deze workshop van 25 minuten kennis maken met …. jezelf en ervaar hoeveel rust, kracht en energie jij in je hebt. Vooral in deze tijd, waar veel van ons gevraagd wordt en dit bij ons spanning, stress en andere vervelende verschijnselen veroorzaakt, is het belangrijk om te kunnen putten uit jouw eigen bronnen van rust, kracht en energie. In deze kennismaking zul jij middels ademhaling, houding en oefeningen ervaren hoe snel jij toegang kunt hebben tot deze bronnen waardoor je je kunt “aarden”. Vanuit deze aarding zul je beter contact met jezelf hebben en daardoor beter contact met jouw omgeving hebben. Door mentale weerbaarheid en flexibiliteit bij jezelf te ontwikkelen, zul je je vitaler voelen, meer in het moment zijn, situaties ook anders kunnen zien, en meer plezier in het leven hebben. “Pluk de dag” is mijn motto en dat doe je vanuit een “vitale geest in een vitaal lichaam”! Trek voor deze workshop gemakkelijk zittende kleding aan waarin je je vrij kunt bewegen. Meer informatie en foto’s kun je vinden op: workshopfeel.nl , gwantan.com en op facebook.com/workshopfeel.

 

 

Workshop 10: Bridgedrive

Sipke Draisma en Jack Elich organiseren een korte bridgedrive voor bridgers met enige ervaring. Om met deze bridgedrive mee te kunnen doen, dient u zich per paar vòòr 28 augustus in te schrijven. Bij de samenstelling van een paar dient minstens één persoon uit onze wijk te komen. Er kunnen maximaal 12 paren meedoen, de inschrijving gaat “wie het eerst komt die het eerst maalt”.
Bij deze bridgedrive zijn prijzen beschikbaar t.w.:

  • Een eerste prijs voor het best geëindigde paar;
  • Een tweede prijs voor het paar dat het dichtst bij 50% eindigt;
  • Een poedelprijs, het laagst genoteerde paar.

Alle prijzen zijn in tweevoud, dus per persoon een prijs.
(Attentie: afwijkende tijd nl. 15.30 tot ca 17.00 uur)

 

Activiteit van 18.00 tot 20.00 uur

 

Workshop 11: Barbecue

We sluiten de dag af met een goed verzorgde barbecue verzorgd door Keurslager van der Geest.

De kosten voor deze barbecue zijn als volgt:

  • Kinderen van 0-3 jaar : gratis
  • Kinderen van 3 tot 12 jaar: € 4,- p.p.
  • Iedereen vanaf 12 jaar: € 8,50 p.p.

 

Het gras is groener waar je het water geeft.