Menu

Nieuwsbrief burennetwerk – oktober 2016

burennetwerk

Herfst!

herfst-project-112_2

Na een heerlijke nazomer is de herfst nu echt aangebroken. De dagen zijn kouder en een stuk korter. De winter met zijn lange donkere dagen ligt weer voor ons.

Een periode die voor veel mensen moeilijk is vanwege het slechte weer, vroeg donker en meerdere feestdagen. In de winter speelt de eenzaamheid en het niet meer de deur uit durven vaak op.

Laten wij als mensen van Burennetwerk goed om ons heen kijken in deze donkere dagen waar we een figuurlijk lichtje kunnen zijn, om het voor  eenzame buren wat dragelijker te maken.

Het wordt enorm gewaardeerd!
Ontmoetingsdag 29 oktober 11.00-16.00 uur, Aalberseplein 2 te Gouda
Zaterdag 29 oktober wordt er een ontmoetingsdag georganiseerd waar Burennetwerk Gouda ook bij betrokken is. Tijdens deze dag wordt er ingegaan op vragen als: “Hoe ga ik om met nieuwkomers uit oorlogsgebieden, wie zijn het, wat
hebben ze nodig, wat kan ik voor hen betekenen, wat zijn jouw verwachtingen en zorgen als je denkt aan vluchtelingen die in Gouda leven?”
Al deze vragen komen op speelse wijze aan de orde door middel van diverse workshops. Meedoen is gratis. Meld je aan voor de ontmoetingsdag met hapjesbuffet op www.ontmoetingsdaggouda.nl

Beeldmateriaal
Wij zijn op zoek naar leuke anekdotes en vooral ook foto’s van het werk wat je doet als hulpbieder. Neem de volgende keer dus je fototoestel mee en maak een paar leuke, gezellige foto’s. Wij willen dit gebruiken om de foto’s op de site eens te vernieuwen en een ‘databank’ te maken van de foto’s die we voor verschillende doeleinden kunnen gebruiken. Hier moet je dus wel mee akkoord gaan. Dit verzoekje hebben we al meerdere keren de deur uit gedaan met tot nu toe weinig resultaat helaas. Foto’s die gemaakt zijn of leuke anekdotes die je wilt delen kunnen gemaild worden naar zeer.jan@gmail.com of annemariestolk@gmail.com

Tot slot nog enkele weetjes en praktische zaken. dit jaar zitten we al op 294 hulpvragen. Dit is een stijging ten opzichte van 2015.
Vaak komt het nog voor dat hulpbieders zelf op de site klikken op de knop ‘ik wil helpen’. Heel mooi dat mensen zelf op zoek gaan. Nadeel van deze manier is dat de matchmakers hier geen bericht van krijgen. Om alles goed te laten verlopen is dit toch wel wenselijk. Willen jullie in dit geval even een berichtje sturen naar de matchmakers om aan te geven dat je jezelf hebt gekoppeld.

Met vriendelijke groet,
Burennetwerk Gouda
T: 06 – 48 14 11 91
I: burennetwerkgouda.nl   Kijk ook op deze website om alle openstaande hulpvragen te zien!