Menu

Tweejarig bestaan van Wandelen in de Watergras

Het tweejarig bestaan van de wandelclub van de wijkvereniging kon niet ongemerkt voorbij gaan. Iedere dinsdagochtend met elkaar een wandeling van een uur met vooraf en achteraf en vaak ook halverwege enkele oefeningen voor de spieren en de evenwichtsorganen van de deelnemers.


Oefeningen, dit keer bij de Reeuwijkse Plassen

Iedere maand is er na afloop van de eerste maandag een gezellig koffiedrinken bij van Noord in het winkelcentrum Bloemendaal. Voor dit tweejarig bestaan moest er wat extra’s gebeuren, vonden de organisatoren van de wandelingen Bea en Patricia.
Deze twee hebben voor deze dag een excursie geregeld naar de Heemtuin in het Goudse Hout. Al weken brachten ze naar voren, dat het dit keer geen uur wandelen zou zijn, maar een activiteit van minstens twee uur. Hierbij werd, wat ze geregeld hadden, voor de deelnemers verborgen gehouden.
Op 7 mei jl. om 10.00 uur was het verzamelen, zoals gebruikelijk op het Watergras Eiland en wandelden we naar de Heemtuin. Daar werd, na een toelichting over het waterbeheer van de Heemtuin, koffie gedronken met iets lekkers uit de tas van Patricia.

Koffie in de Heemtuin

Na de koffie volgde de excursie. Een rondleiding over de Heemtuin in twee groepen, geleid door Jaap en Tineke, die beiden al vele jaren vrijwilliger zijn bij deze organisatie. Veel facetten van de Heemtuin zijn ons getoond en deskundig toegelicht.


Excursie over de Heemtuin

Na afloop van de rondleiding zijn beide rondleiders van de Heemtuin bedankt. Ook zijn Bea en Patricia bedankt voor de organisatie van de wandelingen met een kaart met handtekeningen van de deelnemers, dit verzorgd door Paul en een persoonlijke attentie van Mandy.


Bea, Patricia en Paul bij einde excursie

En zoals de lezers van ons wel zullen verwachten, zijn we na afloop weer terug gewandeld naar onze Water- en Grassenwijk. Het was prachtig weer, zoals u op de foto’s ziet. Goed wandelweer. De deelnemers hebben van deze activiteit genoten.

NB.: Deelnemen aan de wekelijkse wandelingen staat open voor alle bewoners van onze wijk. Zie hiervoor de regeling “Wandelen met de Watergras” op de website https://www.watergrasgouda.nl.