Menu

Een zonnig gebeuren: Bollenpootactie Watergras “Gouda bloeit met bollen in je buurt!”

Op de toch nog zonovergoten woensdag 16 november zijn er 2300 bloembollen op 6 verschillende plekken gepoot in de Watergras.

17 bewoners uit onze buurt zijn om 13.00 uur enthousiast aan de slag gegaan. En zij niet alléén. We verzamelden namelijk op het basketbalveld en daar vroegen 4 sportieve jongeren nieuwsgierig, wat er gaande was. Ook zij hebben vervolgens gepoot, terwijl ze niet in de Watergras wonen!

Hoe kwamen we in totaal opeens aan 2300 bollen?

Gouda Bruist leverde niet slechts 750 krokussen, zoals in het vorige bericht vermeld werd, maar 1500. Want vier bewoners van de Beemdgras tekenden ook in op dit aanbod van Gouda Bruist in het kader van Gouda 750. De Bewonersvereniging leverde pootstokken en nog meer bollen (800 stuks): blauwe druif, sneeuwklokje, boshyacinth en bostulp.

Alle bollen behoren tot de zgn. Stinzeplanten, wat betekent dat ze zich zullen vermenigvuldigen na de bloei. Én het zijn ecologische bollen. Hierdoor zullen de bijen een voedselbron vinden zonder schade aan de hersentjes op te lopen.

Komend voorjaar v.a. januari gaan de bolplanten hun kopjes boven de grond steken en kleurt de Watergras paars, geel, blauw en wit. De naam van onze jongste poter zal dan te lezen zijn bij het elektriciteitshuisje aan de Waterruit.

Rond 14.30 uur zaten alle bollen in de grond en we sloten tevreden af met een Goudse stroopkoek!