Menu

Berichtenarchief woning

Geplaatst: 07/11/2023

Snelle actie voor woningisolatie

Beste buurtgenoten,

Hebt u eerder al een adviesgesprek met de Isolatiespecialist gevoerd en een offerte ontvangen, maar is dit werk stil komen te liggen vanwege de ‘vleermuizenproblematiek’? Dan is er met een snelle actie kans dat uw woning toch nog voor de winter geïsoleerd kan worden.

Interesse, lees verder op de site van de energiewerkgroep: https://energie.watergrasgouda.nl/2023/11/07/snelle-actie-voor-woningisolatie/

Geplaatst: 31/10/2023

Verslag blowerdoortest

Beste buurtgenoten,

Afgelopen vrijdag is bij mij thuis de Blowerdoortest geweest. Hier is een kort verslag van onze ervaringen.

De Watergras heeft subsidie ontvangen voor deze kierentest. De kosten voor de test zijn €360,00 waarvan de bewonersvereniging vanuit de subsidiepot de helft voor haar rekening neemt. Dus kosten voor een lid van de vereniging zijn €180,=. Er is nog budget voor 20 huizen.
Wilt u hier aan meedoen, stuur dan een mail met naam, adres en telefoonnummer naar info@watergrasgouda.nl. Wij sturen uw gegevens door naar Antony Wong. Hij zal daarna contact met u opnemen om een afspraak te maken. De betaling vindt plaats via de penningmeester van de Watergras.

Met vriendelijke groet,
Annemarie van Bragt
secretaris Watergras

Bijlage:
1. Ervaring blowerdoortest (PDF)
2. Korte film Ervaring blowerdoortest (MP4)

Geplaatst: 02/10/2023

CO2-meter in de uitleen

Beste medebewoners, Om te testen of wij onze woning voldoende ventileren, hebben we een CO2-meter gekocht. Het geeft veel inzicht in of er juist een raam open of dicht moet of de standaard ventilatie die wij hebben, voldoende is. Voordeel van deze meter is dat deze meteen werkt, geen app op telefoon nodig is. Dus Lees verder »

Geplaatst: 23/09/2023

Presentaties bewonersavond werkgroep energie

De bewonersavond van de werkgroep energie werd gehouden in de Veste op 21 september 2023. De presentaties van de verschillende sprekers zijn omgezet naar PDF-formaat. Hierbij de presentaties, zoals deze achtereenvolgens gehouden zijn: Antony Wong: Kierenjacht met blowerdoor Danny van der Roest: Presesentatie gemeent 21092023 Bas Spekreijse: Presentatie 21 september Interieur Collectief: Cirulair avontuur 170923 Lees verder »

Geplaatst: 17/09/2023

Mobiel energieloket bezoekt de wijk

Op zaterdag 23 september staat het mobiele energieloket weer in de Water- en Grassenbuurt, bij het grasveld aan de Waterruit. Je kunt er terecht tussen 10u30 en 14u30. Door de gemeente opgeleide onafhankelijke energiecoaches geven er gratis advies over onder meer isolerende maatregelen en warmtepompen.
Ook zijn er leden van de Energiewerkgroep Water Grassenbuurt aanwezig om te vertellen waar zij zoal mee bezig zijn en waar zij een ieder wellicht mee kunnen helpen. Zij zijn benieuwd naar de ervaringen met de energiebesparing van de bewoners van met name de Water- en Grassenbuurt.

Ouder archief