Menu

Berichtenarchief woning

Geplaatst: 11/11/2023

Stookwijzer / houtkachels

Gezellig, de houtkachel aan! Nu het weer eerder donker wordt gaan sommige mensen de houtkachel aansteken. Dat is gezellig, en het geeft wat warmte, maar hebt u op de weersomstandigheden gelet?
Bij weinig wind en vooral bij vochtige lucht blijft de rook met fijnstof erg hangen. Zoals je in de maand oktober kon merken. Dit geeft lucht verontreiniging met direkt klachten aan neus en longen bij ouderen, kinderen en mensen met longproblemen.
RIVM heeft een heldere website gemaakt: www.atlasleefomgeving.nl/stookwijzer
Nu alleen je straat en plaats invullen en je weet de toestand: bij code oranje en rood niet stoken.
Houd zo rekening met je buren. Dat zou fijn zijn!

Namens het bestuur.

Geplaatst: 07/11/2023

Snelle actie voor woningisolatie

Beste buurtgenoten,

Hebt u eerder al een adviesgesprek met de Isolatiespecialist gevoerd en een offerte ontvangen, maar is dit werk stil komen te liggen vanwege de ‘vleermuizenproblematiek’? Dan is er met een snelle actie kans dat uw woning toch nog voor de winter geïsoleerd kan worden.

Interesse, lees verder op de site van de energiewerkgroep: https://energie.watergrasgouda.nl/2023/11/07/snelle-actie-voor-woningisolatie/

Geplaatst: 31/10/2023

Verslag blowerdoortest

Beste buurtgenoten,

Afgelopen vrijdag is bij mij thuis de Blowerdoortest geweest. Hier is een kort verslag van onze ervaringen.

De Watergras heeft subsidie ontvangen voor deze kierentest. De kosten voor de test zijn €360,00 waarvan de bewonersvereniging vanuit de subsidiepot de helft voor haar rekening neemt. Dus kosten voor een lid van de vereniging zijn €180,=. Er is nog budget voor 20 huizen.
Wilt u hier aan meedoen, stuur dan een mail met naam, adres en telefoonnummer naar info@watergrasgouda.nl. Wij sturen uw gegevens door naar Antony Wong. Hij zal daarna contact met u opnemen om een afspraak te maken. De betaling vindt plaats via de penningmeester van de Watergras.

Met vriendelijke groet,
Annemarie van Bragt
secretaris Watergras

Bijlage:
1. Ervaring blowerdoortest (PDF)
2. Korte film Ervaring blowerdoortest (MP4)

Geplaatst: 02/10/2023

CO2-meter in de uitleen

Beste medebewoners, Om te testen of wij onze woning voldoende ventileren, hebben we een CO2-meter gekocht. Het geeft veel inzicht in of er juist een raam open of dicht moet of de standaard ventilatie die wij hebben, voldoende is. Voordeel van deze meter is dat deze meteen werkt, geen app op telefoon nodig is. Dus Lees verder »

Geplaatst: 23/09/2023

Presentaties bewonersavond werkgroep energie

De bewonersavond van de werkgroep energie werd gehouden in de Veste op 21 september 2023. De presentaties van de verschillende sprekers zijn omgezet naar PDF-formaat. Hierbij de presentaties, zoals deze achtereenvolgens gehouden zijn: Antony Wong: Kierenjacht met blowerdoor Danny van der Roest: Presesentatie gemeent 21092023 Bas Spekreijse: Presentatie 21 september Interieur Collectief: Cirulair avontuur 170923 Lees verder »

Ouder archief