Menu

Berichtenarchief woning

Geplaatst: 05/04/2023

Mobiele Energieloket op 15 april

Wil je meer informatie ontvangen over energiebesparende producten voor je huis of wil je eens bekijken hoe ze eruit zien? Kom dan kijken bij het Mobiele Energieloket van de gemeente Gouda. Het Mobiele Energieloket gaat op zaterdag 15 april voor het eerst echt de wijk in, in de Water- en Grassenbuurt bij het grasveld aan de Waterruit. Je kunt er terecht tussen 10u00 en 16u00. Door de gemeente opgeleide onafhankelijke energiecoaches geven een gratis advies. Zij kunnen ook bij je thuis langskomen om de situatie beter te bekijken.

Ook zijn er leden van de Energiewerkgroep Water Grassenbuurt aanwezig om te vertellen waar zij zoal mee bezig zijn en waar zij een ieder wellicht mee kunnen helpen. Zij zijn benieuwd naar de ervaringen met de energiebesparing van de bewoners van met name de Water- en Grassenbuurt.

Dit is mooi te combineren met de Regenton Kijkdag, die tegelijkertijd plaats heeft op het grasveld aan de Raaigras. Namens de buurtvereniging bieden wij u een lekker bakkie koffie aan.

Geplaatst: 19/03/2023

Uitnodiging Kijkdag regentonnen op 15 april a.s.

Beste bewoner, We merken steeds vaker de gevolgen van klimaatverandering: Denk maar eens aan lange periodes van droogte, of juist langdurige regenval. Natuurlijk kunnen we als individu dit grote klimaatprobleem niet oplossen, maar soms kunnen we heel eenvoudig een steentje bijdragen. Alle kleine beetjes helpen! Zuiniger omgaan met water bijvoorbeeld. Als we allemaal ons regenwater Lees verder »

Geplaatst: 19/12/2022

Abonneren op nieuwsbrieven

Zowel de website van de bewonersvereniging Watergras als de website van de werkgroep Energie Watergras hebben onder het programma-menu  en de rubriek “Zoeken” een rubriek met: Op de hoogte blijven? Abonneer je op onze nieuwsbrief en website-berichten. Ter informatie het volgende: De e-mailadressenbestanden voor verzending van nieuwsbrieven en website-berichten van de twee websites, van de Lees verder »

Geplaatst: 08/12/2022

Verslag bijeenkomst 1 december 2022

Woningisolatie, kennisdelen en warmtefoto’s
In de volle De Veste (120 belangstellenden) werden op donderdag 1 december vanuit de energiewerkgroep van de bewonersvereniging Watergras twee energieacties gepresenteerd: woningisolatie en warmtefoto’s van de woning. Daarnaast vroeg de werkgroep aandacht voor een enquête.
Lees verder: https://energie.watergrasgouda.nl/

Geplaatst: 13/11/2022

Eerste publiciteit Werkgroep Energie WaterGras

De Werkgroep Energie WaterGras is de publiciteit gestart met het verspreiden van de ‘Uitnodiging voor de bijeenkomst op 1 december’ en met de plaatsing van haar ‘Plan van Aanpak’ op haar eigen website https://energie.watergrasgouda.nl.
Dit ‘Plan van Aanpak’ is te vinden op: https://energie.watergrasgouda.nl/plan-van-aanpak/ .
Op de uitnodiging voor 1 december, die via de brievenbus is rondgestuurd in de wijk, zit helaas een storende fout. Voor aanmelden voor deze bijeenkomst wordt gevraagd een mail sturen naar energie@watergrasgouda.nl en niet naar het vermelde e-mailadres waarin ‘gouda’ is weggelaten.

Ouder archief