Menu

Berichtenarchief omgeving

Geplaatst: 15/05/2023

Werkzaamheden Plaswijckweg – wijziging verkeersmaatregelen 16 mei

Beste buurtbewoners,
Zojuist van de uitvoerder gehoord dat dinsdagochtend de Waterruit weer open gaat en de Raaigras dicht. Dan voltooien ze de komende dagen de rest van de asfaltering.
Daarmee zijn nog niet alle werkzaamheden voltooid. In de nabije toekomst volgen er nog een coatinglaag en een machine die steentjesafdruk in het asfalt zal persen. Wanneer deze werkzaamheden worden uitgevoerd is nog niet bekend, de uitvoerder is hiervoor afhankelijk van andere partijen.

We hebben ook de gang van zaken rond het stoplicht doorgesproken. De uitvoerder heeft mij uitgelegd dat er momenteel 5 verkeerslichten zijn aangesloten op het circuit. Het is niet eenvoudig om ze snel uit het circuit te halen of eraan toe te voegen, waardoor alle verkeerslichten in het circuit blijven. Een cyclus waarin alle verkeerslichten een keer groen zijn, kost 6 tot 7 minuten. Als een verkeerslicht langer op rood blijft staan, betekent dit waarschijnlijk dat de auto niet helemaal doorrijdt tot het verkeerslicht en daarom niet gedetecteerd wordt.

Ik hoop u allen voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,
Annemarie van Bragt
Bestuur Watergras

Geplaatst: 09/05/2023

Werkzaamheden Plaswijckweg – wijziging verkeersmaatregelen 9 mei

Beste medebewoners,
De uitvoerder van de werkzaamheden heeft ons zojuist geïnformeerd over nieuwe maatregelen:

  • Vanwege de onveilige verkeerssituatie op de Plaswijckweg (de rijbaan die nu geopend is, is te smal voor alle fietsers en auto’s en daarnaast wordt veelvuldig het rode stoplicht genegeerd) heeft hij de werkzaamheden vandaag stilgelegd.
  • Vanaf dinsdag wordt de Waterruit weer afgesloten en kunnen we onze buurt alleen verlaten via de Raaigras. De doorgang op de Plaswijckweg is alleen geopend voor de bus, ander verkeer mag er niet meer door, verkeersregelaars gaan dit begeleiden. Deze maatregelen gaan minimaal tot en met het weekend in.
  • Als alle werkzaamheden voldoende vorderen, wordt er volgende week maandag en dinsdag geasfalteerd en zal in de loop van de volgende week alles weer zo ongeveer naar het oude gaan. Tijdens het asfalteren zal tijdelijk ook de Raaigras weer worden afgesloten en Waterruit open, maar dat is pas volgende week. Dus nog een ruime week volhouden, dan naderen de werkzaamheden hun einde!

Nog wel goed nieuws: de stoeprand van het fietspad naar het winkelcentrum wordt vervangen door een oprit. Dat zal in de eindfase van het project worden aangepast.

Annemarie van Bragt
Bestuur Watergras

Geplaatst: 14/04/2023

Werkzaamheden Plaswijckweg – wijziging verkeersmaatregelen 17 april

Beste buurtbewoners, Goed nieuws: Ik ben zojuist gebeld door de uitvoerder van aannemer Van Ooijen. Hij kon me vertellen dat aanstaande maandag in de loop van de dag de toegang tot onze buurt op de Raaigras weer open gaat. Voorlopig blijft er wel een stoplicht, omdat de Plaswijckweg éénbaans blijft. Tijdens de werkzaamheden de komende Lees verder »

Geplaatst: 31/03/2023

Werkzaamheden Plaswijckweg – wijziging verkeersmaatregelen 3 april

Beste medebewoners, Onderstaand bericht heb ik ontvangen van aannemer Van Ooijen. Met vriendelijke groet, Annemarie van Bragt Bestuur Watergras Aanstaande maandag 3 april zal er een wijziging plaatsvinden in de verkeersmaatregelen. De Waterruit wordt weer open gesteld voor verkeer. Dat betekent dat de omleiding voor de Waters weggehaald zal worden. Na het openstellen van de Lees verder »

Geplaatst: 02/03/2023

Werkzaamheden Plaswijckweg

Beste buurtbewoners, Wij hebben allen een brief ontvangen over de werkzaamheden aan de Plaswijckweg. Van 13 maart t/m 19 mei wordt er een schoolzone gecreëerd ter hoogte van de twee uitgangen van onze buurt. Zojuist heb ik met de uitvoerder gesproken. Hij garandeerde mij dat ten alle tijden minimaal één van de twee uitgangen (Waterruit Lees verder »

Ouder archief