Menu

Wandelen met Watergras

Iedere dinsdag van 12.15 uur tot 13.15 uur. Start Watergraseiland.
Hier kunt u lezen wat de vaste begeleidster van de wandelingen over deze activiteit schrijft!

Mijn naam is Bianca Philips en ik begeleid de wandelgroep van de Watergras.
Ik woon in Gouda en ben hier ook geboren. Opgegroeid in de wijk van de Rietzoom dus ik ken het hier ook best goed. Deze kennis gebruik ik ook bij het uitzoeken van mijn routes waardoor je soms op plekjes komt waar je nog nooit was geweest.
Ik werk als sportinstructeur bij Living Well Bloemendaal waar ik mensen begeleid maar ook les geef in Body Balance, Bodypump, Pilates en indoor bootcamp.

Sinds 10 mei zijn wij met een leuke club mensen gestart (de groep wisselt ook) met wandelingen van ongeveer een uur. Voorafgaand aan de wandeling doe ik een aantal oefeningen om de spieren en gewrichten op te warmen. En tijdens het wandelen doen we ook nog wel eens makkelijke oefeningen.
Zodra we terug komen rekken en strekken we de spieren weer lekker op. En heb ik ook wat balans oefeningen die voor iedereen toegankelijk zijn.

Het hoofddoel van de wandelingen is gezelligheid. Daarnaast vind ik het belangrijk om iedereen zo lang mogelijk mobiel te houden. Dat geldt voor jong en oud.

Onlangs zijn we ook met een whatsapp groep gestart onder de wandelaars. Dit om bijvoorbeeld bij extreem noodweer of enorme hitte uit te kunnen wijken naar bijvoorbeeld de sportschool. Op die manier kunnen we dan snel schakelen.

Wil je een keer meelopen? De wandelingen starten op dinsdag 12.15 uur vanaf het Watergraseiland en duren ongeveer een uur.

De kosten zijn 10 euro voor een wandelkaartje van 5 keer. Verkrijgbaar bij mij tegen contante betaling. De eerste twee keer mag je gratis meelopen om even te proberen.

Note: ook als je geen goede conditie hebt is het leuk om mee te lopen, we passen de routes aan op de minst snelle lopers. Dus stap lekker meeā€¦.