Menu

Organisatie

De bewonersvereniging behartigt de de belangen van 470 leden (families) in de Water- en Grassenbuurt en de Windhoek. Dat is ruim 75% van het totaal aantal woningen in onze wijk.
Het bestuur van de vereniging bestaat uit vijf personen en daaronder vallen een drietal werkgebieden waar zo’n 25 vrijwilligers ondersteuning bieden.

De werkgebieden zijn:

  • Woning
  • Sociaal
  • Omgeving

Onder de werkgebieden hangen een aantal werkgroepen. Drie bestuursleden zijn contactpersoon (coƶrdinator) voor de drie werkgebieden en onderliggende werkgroepen.

De afgelopen jaren heeft de bewonersvereniging haar focus enigszins verlegd. Was de vereniging vroeger vooral een organisator van activiteiten, nu ligt de focus vooral op de relatie met derden (gemeente, wijkteam e.d.).

Als de vereniging geen signalen (bijvoorbeeld klachten, vragen of ideeƫn) ontvangt, kan zij niets doen. Het bestuur ziet ook een grotere rol voor leden bij de aanpak van signalen. Het bestuur kan immers niet alles zelf oppakken en verwacht dat de leden hierbij helpen. Er zal indien nodig een adhoc werkgroep worden opgericht waarin ook een aantal inwoners van de wijk plaatsneemt. Het bestuur zal haar expertise en faciliteiten aanbieden. Deze constructie is ook gebruikt bij de dreiging van hoogbouw aan het Boegpad, een actie die zeer succesvol is afgesloten.