Menu

Actie afpersen gasleidingen afgeblazen.

Een bewoner van onze wijk meldde, dat in de straat slimme meters waren geplaatst en dat daarbij de gasleidingen waren afgeperst door de beheerder van de gasmeter: Stedin.

Voor onze actie ‘controle gasleidingen’ een belangrijk bericht. Is die actie overbodig omdat Stedin binnenkort bij iedereen langskomt met een slimme meter en leidinginspectie?

Om dit uit te zoeken hebben we:

  • Stedin gemaild (twee maal) met deze vraag, maar kregen geen antwoord.
  • Gebeld (ook twee maal) maar de vriendelijke dame van de servicelijn kreeg geen uitsluitsel bij de afdeling planning.
  • Op de site (https://www.stedin.net/slimme-meter ) staat de straat die al is uitgevoerd (Waterkers) nog op ’te doen’ tussen 2016  en 2020.

Samenvattend: geen goede beurt van Stedin.

Hoe moet het bestuur van de Watergras vereniging hiermee omgaan? Wij vermoeden dat Stedin op betrekkelijk korte termijn bij iedereen langs gaat met een slimme meter en leidinginspectie.
We hebben daarom besloten de actie af te blazen.

En ja, afpersen heeft zin. Zie ook het bericht hierover in het Algemeen Dagblad: http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3666570/2014/06/04/Gaslek-in-honderdduizenden-woningen.dhtml .
Wilt u op korte termijn een controle zonder af te wachten wat Stedin doet, dan staan er twee wegen open.

  • De eerste is vervroegd een slimme meter aanvragen (zie hiervoor: https://www.stedin.net/slimme-meter/slimme-meter-versneld-aanvragen ). Het kost wat extra, maar u krijgt er ook een veiligheidscheck (voor die wat waard is) bij.
  • De andere weg is om zelf bij de loodgieter (http://www.hogendoorn.com ) een ‘actie afpersen’ af te spreken. Om geen verkeerde verwachtingen te wekken nog even gemeld, dat een groepskorting er niet in zit nu je zelf met Hogendoorn afspreekt.