Menu

Vervolgbericht na veiligheids informatie avond

Met genoegen geven wij het volgende persbericht door aan onze wijkbewoners:

Subsidie.
Je kunt nu (vanaf 12-12-2019) subsidie aanvragen voor het plaatsen van een wifi-camera of video-deurbel. Dit hebben burgemeester Pieter Verhoeve en politiechef Ruud van Es vandaag bekendgemaakt. Dit zal moeten helpen om de woninginbraak in Gouda te verlagen.

Woninginbraak is helaas een groot probleem in Gouda. Daarom heeft de Goudse politie bedacht om de subsidieregeling uit te breiden. Je kunt nu een subsidie van maximaal €250,- krijgen. Voor maatregelen, die woninginbraak tegengaan, heeft Gouda in totaal €70.000,- beschikbaar gesteld.

Wat moet je doen?
Meld je camera aan bij ‘Camera in Beeld’, een project van de politie, waarbij jouw wifi-camera of video-deurbel bij een databank komt. Zo kan de politie zien, welke camera’s een melding sturen van woninginbraak.
Ruud van Es/Goudse politie: ”De beelden worden dan door ons bekeken, maar kunnen ook na toetsing van het Openbaar Ministerie worden ingezet in bijvoorbeeld opsporingsprogramma’s.”

Subsidie aanvragen.
Hoe je die subsidie aan kunt vragen, lees je hier>>>
https://www.gouda.nl/Inwoners/Wonen_en_verbouwen/Veiligheid_en_wijken/Veiligheid_en_wijken/Veilig_In_en_Om_uw_huis/Subsidie_voor_inbraakwerende_maatregelen