Menu

Belangrijk Bewonersbericht Buurtwacht

Nu de ontspanning – na een aantal maanden vooral thuisblijven – gelukkig weer toeneemt, is ook in onze wijk het effect merkbaar. Met vakantie gaan, of alleen al een dagje uit of een terrasje, is weer mogelijk. Wat fijn!
Maar, zoals ook het nieuws al meldde, heeft dat een keerzijde, omdat ook inbraken weer toenemen.

DAAR HEBBEN WE IN ONZE WIJK EEN ANTWOORD OP,
WANT DE BUURTWACHT IS WEER VOLOP UIT DE STARTBLOKKEN!

Wel is inmiddels een en ander veranderd:
Onze beheerder, Ruud Gebhardt, de oprichter van dit ‘team dat er zijn mag’, heeft zich 4 jaar lang enthousiast en ononderbroken ingezet. Hij heeft in juli het beheer overgedragen aan het Bestuur van de bewonersvereniging en neemt nu een welverdiende rust. Met dank van alle bewoners!

De ervaring leert dat het sinds de invoering van de Buurtwacht in de wijk WaterGras veel stiller is geworden als het gaat om inbraken of pogingen daartoe. Dat willen we zo houden.

Hoe doen we dat?
Voorlopig worden taken nu waargenomen door Peter Bos, Maria Ibañez, Jaap van der Wel, Annemarie van Bragt en Annelien Kalverda.

    • Belangrijke punten voor het team zijn: het nog aantrekkelijker maken van de job van buurtwachter, terugbrengen van het roosterwerk met automatisering, zoveel mogelijk mensen erbij, want vele handen maken licht werk!! Welkom vrijwilligers!!
    • Kortom: Wie doet er mee? Aanmelden kan via de website van de vereniging, info@watergrasgouda.nl

Een grote wens van de politie is dat bewoners met een woning met camera dit bij hen melden omdat dit opsporing van verdachte zaken voor hen een stuk lichter en kansrijker maakt.

Meer informatie?
Op de website bij tabblad/of zoekterm Buurtpreventie zijn alle wijzigingen, informatie, veelgestelde vragen aangepast.
Mocht u niet vinden wat u zoekt of met ons contact willen, dan kan dat altijd via een email aan info@watergrasgouda.nl of contact via een bestuurslid.