Menu

Verspreiding isolatiebolletjes

Op maandag 6 maart 2023 heeft het programma Radar (NPO2 20.30u) aandacht besteed aan de gevolgen van isolatie met EPS bolletjes in een open spouwmuur. In het programma wordt ingegaan op verantwoordelijkheden.

De spouwmuren van de woningen in onze wijk zijn open!

Het bedrijf Van de Bunt heeft in 2014 woningen in onze wijk geïsoleerd met EPS bolletjes (parels genoemd). Zij hebben niet de juiste stof gebruikt om de balletjes aan elkaar te plakken, ze liggen los in de spouw. Dit heeft tot gevolg dat deze balletjes zich, tot op de dag van vandaag, wijd verspreiden in onze buurt. Zodra deze woningen verbouwd gaan worden en/of de pannen of kozijnen worden vernieuwd zullen er enorm veel balletjes naar buitenkomen en uitwaaieren met gevolgen voor ons milieu.
Bewoners die hier mee te maken hebben zouden geen genoegen moeten nemen met losse bolletjes in de spouw. Zij kunnen het bedrijf Van de Bunt aansprakelijk stellen. Op de site van Radar heeft Advocaat Casper Janssens een voorbeeldbrief geschreven. Voor verdere informatie zie onderstaande link.
https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/tuin-bezaaid-met-isolatiebolletjes-wie-is-verantwoordelijk/

Herma Bisseling

Reactie van het bestuur:

In een collectieve actie is de spouwmuurisolatie destijds uitgevoerd door Van de Bunt. Ze hebben toen een lijm gebruikt die niet aan de specificaties voldeed, zij hebben daarover een proces gevoerd met de fabrikant van de lijm.

Als er losse bolletjes verdwijnen, komt Van de Bunt dit oplossen, zo is de ervaring van enkele van onze bewoners. Dit valt nog binnen de garantietermijn. De bewoner moet dan wel zelf contact opnemen met Van de Bunt.

Geplaatst: 13-3-2023