Menu

Verslag Kijkdag regentonnen zaterdag 23 april 

Maandagochtend 25 april, ik kijk uit het raam, het regent! Dat is alweer even geleden.

Oeps denk ik, ik heb nog geen regenton, had ik toch alvast wat water op kunnen vangen voor onze plantjes. Vandaag maar gelijk eentje besteld.

Afgelopen zaterdag werd door de “Regentongroep Water- en Grassenbuurt Gouda” de Kijkdag regentonnen georganiseerd. Op het veldje tegenover Raaigras 1.

Alles goed voorbereid; samenwerking gezocht met gemeente Gouda, leveranciers, Bewonersvereniging Watergras, partytenten neergezet, vlaggen opgehangen, informatie neergelegd, etc. en 8 verschillende regentonnen neergezet die waren aangeschaft door de gemeente Gouda. Laat de bewoners maar komen dachten we.

En het werd een hartstikke leuke dag en wat een drukte, tientallen bewoners kwamen langs, bekeken de regentonnen of namen er even eentje mee om ‘te passen’ in hun tuin. We beantwoordden vragen over onder andere kunststof en houten regentonnen, over mogelijkheden om de ton aan te sluiten op de regenpijp (de vulautomaat), leveranciers, prijzen, kortingen en de regentonsubsidie van de gemeente Gouda. Sommige bewoners kochten nog dezelfde dag een regenton bij een leverancier.

Kortom een zeer geslaagde kijkdag en leuk om al die bewoners te ontmoeten.

Nog geen regenton gekocht? Doe het nu, met korting en subsidie maar vooral voor meer gebruik van regenwater en minder kraanwater.

Voor alle informatie kunt u terecht op de website van de Bewonersvereniging of stuur een bericht naar regentongouda@gmail.com

mede namens Ellen Hagen,
de Werkgroep,
Niek van den Akker

ctie Regenton

Geplaatst: 5 mei 2022